En tur i Louis Nielsen

Optagelsesprøve VIA Design

Hej Verden!

Som jeg skrev i et tidligere indlæg:
http://hylby.bloggersdelight.dk/2017/04/20/min-passion-for-design/,
har jeg søgt ind på Herning Designskole, VIA Design. Hvor her til var der en optagelsesprøve jeg lovede, at uddybe lidt mere om.

skaermbillede-2017-04-20-kl-10-42-09

Prøven er delt op i 3 opgaver, hvor der er nogle underpunkter.
Første opgave består i, at man skal indsende fire håndtegnede tegninger af et 3D objekt. Det kan være alt fra croquis, illustrationer til perspektivtegninger. Formålet er, at man skal vise at man kan udøve forskellige tegne teknikker. Der til, som er noget nyt i år, at man skal inkludere 3 tegninger efter eget valg. Det kan være alt fra croquis til mode tegninger. Skal nok komme ind på, hvad jeg har vedlagt til min ansøgning.

Der udover er der opgave 2, som er den store opgave. Første underpunkt er, at man skal vælge to inspirationsbilleder ud af de fire, som er vedlagt. De billeder, skal man så arbejde videre med til sine kollektioner. De billeder som jeg fik vedlagt ser således ud:

skaermbillede-2017-04-21-kl-12-26-38 skaermbillede-2017-04-21-kl-12-26-42 skaermbillede-2017-04-21-kl-12-26-47 skaermbillede-2017-04-21-kl-12-26-52

Jeg valgt, så at arbejde ud fra Foto 1 og Foto 3. For mig handlede det om, at jeg gerne ville få meget ud af lidt. Dertil var jeg vild med den minimalistiske stil der var over Foto 1 og helt beæret over, at kunne arbejde med sådan nogle skønne farver, som Foto 3 bærer. Skal nok vise nogle af mine designs i et andet opslag ud fra disse Fotos jeg har valgt.

Efter man har udarbejdet minimum to outfits ud fra inspirationsbillederne, skal man vælge materiale til tøjet og beskrive det i stikord.

Det sidste i denne opgave er, at man skal dokumentere sin process. Det vil sige, at man skal medsende skitser både, hvordan man er kommet frem til form men også hvordan man har valgt, at arbejde med farverne.

Opgave 3 består i, at man skal beskrive sig selv, sine mål og sine drømme med uddannelsen og det job man drømmer om, at ende ud i.

Det er en omfattende prøve, som tager tid og man har cirka 2 uger til at udfører opgaverne og indsende den til skolen.
Man bliver mål ud fra opgaven i forhold til proces, kreativitet og visualisering i forhold til om man har designpotentiale.

Så vi krydser finger!

XOXO Hylby

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En tur i Louis Nielsen